Amb el patrocini

Bàner

Estudi de comportaments de vida i esportius de la Gent Gran d'Andorra

  

Estudi de la Gent Gran Andorra 2016

 

Valors Olímpics

  

Proposta OVEP (pdf)

Valors Olímpics (pdf)

 

Recerca de continguts

Productes COA

 

Pins del COA
Pins amb el nou
escut del COA,
dedicats i antics

Veure catàleg

 

Socis Olímpics

 COI    ANOC
   IOA  AOA

Fòrums de debat i opinió

 

 

Xerrada col·loqui sobre activitat física i nutrició PDF Imprimeix Correu electrònic
Institucional - Actes COA
Escrit per David Domingo DdA   
dijous, 29 de novembre de 2012 14:12

La crida del Comitè Olímpic va ser eficaç. Davant un nombrós auditori l’especialista Alba Reguant va donar consells per millorar el rendiment esportiu a través d’una alimentació adequada. 

No és evident que una xerrada com la d’ahir al Centre de Congressos de la capital tingui una assistència destacada, i el fet que a una de les sales annexes a l’auditori principal s’hi afegissin cadires perquè no es quedés gent dempeus en testimonia l’èxit. La xerrada de l’especialista en nutrició esportiva Alba Reguant anava dirigida bàsicament als esportistes de la base, i se’n van poder veure molts, convocats per federacions i clubs a instàncies del Comitè Olímpic Andorrà (COA) –coorganitzador juntament amb el comú–. Però  també tècnics, dirigents i esportistes absoluts, per exemple l’atleta Toni Bernadó. 

P1120858.JPG

L’exposició de Reguant no es va aturar en qüestions gaire específiques, va consistir en tot un seguit de consells i pautes perquè l’alimentació acompanyi l’esforç d’entrenar i competir, per millorar rendiment i convertir-se en una mena d’entrenament més. I en van prendre nota persones com Maria Annick, entrenadora de rugbi en categories inferiors. “He vingut per saber més sobre què hem de donar als nens durant un entrenament o en un desplaçament”, deia. Reguant insistia en la responsabilitat dels mateixos esportistes per planificar-se els à pats i hi incloïa la tasca de tècnics i pares. Insistia, entre d’altres, en una bona hidratació –“per exemple també a la neu, malgrat que se suï menys”– o l’alimentació per recuperar després de l’activitat física. 

L’experta explica que no hi ha aliments prohibits ni fabulosos, i que s’ha d’aprendre a menjar amb moderació i varietat. Alerta que s’ha d’anar amb compte amb els suplements i assegura que fa falta pedagogia en aquest camp i que és bo començar des de la base. “L’alimentació és un dels factors que més tard ha entrat en el treball per millorar el rendiment esportiu, però hi influeix. Una mala alimentació et resta potencial”, conclou. 

Veure galeria d'Imatges

 
 

Pròxims esdeveniments

Especial OG 2012

daniel garcia.jpg