Amb el patrocini

Bàner

Estudi de comportaments de vida i esportius de la Gent Gran d'Andorra

  

Estudi de la Gent Gran Andorra 2016

 

Valors Olímpics

  

Proposta OVEP (pdf)

Valors Olímpics (pdf)

 

Recerca de continguts

Productes COA

 

Pins del COA
Pins amb el nou
escut del COA,
dedicats i antics

Veure catàleg

 

Socis Olímpics

 COI    ANOC
   IOA  AOA

Fòrums de debat i opinió

 

 

Actualitat
Valors Olímpics PDF Imprimeix Correu electrònic
Actualitat - Actualitat
Escrit per Jacint RISCO   
divendres, 14 de novembre de 2008 16:17

Hem de reconèixer que entre els moviments esportius i socials de major protagonisme en el segle passat i principis d’aquest, destaca per damunt de tots el moviment olímpic. Sense exagerar es pot afirmar que el desenvolupament de l’olimpisme ha coincidit amb el de la societat occidental.La influència d’aquest moviment s’ha estès per totes les contrades del planeta. L’olimpisme ha esdevingut font, no solament de valors esportius, sinó també socials i personals. No cal obviar que també s’ha configurat com un espectacle de primer ordre. Els grans protagonistes han estat, són i segurament seran, els esportistes, que són els transmissors d’aquests valors a la societat i que en definitiva en són responsables de la seva continuïtat i del seu dinamisme.

Llegiu-ne més...
 
Ja hi tornem amb una altra Olimpíada PDF Imprimeix Correu electrònic
Actualitat - Actualitat
Escrit per Jacint RISCO   
diumenge, 14 de setembre de 2008 16:37

Sí amics ja tenim a sobre una altra olimpíada. Uns em diran, escolta que l’olimpíada va acabar a Pequín fa poc, i jo els hi respondré : no el que va acabar fa poc a Pequín van ser els Jocs Olímpics d’estiu, que es celebren cada quatre anys. L’Olimpíada va des de la clausura d’uns Jocs Olímpics fins la inauguració dels altres. Per entendre’s, d’ací a Londres 2012 estem en l’olimpíada o període olímpic que va després de Pequín. Per això els campions olímpics de Pequín ho seran fins els propers Jocs.

No volia parlar d’això sinó més aviat de la significació que té aquesta entrada en un nova olimpíada per l’esport andorrà. Molta gent pensa que amb l’acabament dels Jocs, l’esport andorrà continua igual com sempre, però no és així. I no és així sobretot per un col·lectiu de l’esport, sovint oblidat, sovint criticat i sempre mal comprés (amb, com tot, algunes excepcions). Parlo dels dirigents esportius. Aquells que dirigeixen les federacions i els clubs de manera altruista, amb tot el significat de la paraula altruista posat en el punt més àlgid.

Llegiu-ne més...
 
Homenatge als nostres olímpics PDF Imprimeix Correu electrònic
Actualitat - Actualitat
Escrit per Jordi CERQUEDA   
dimarts, 17 de juny de 2008 12:31

El Comitè Olímpic Andorrà ha retut un sentit homenatge a la memòria dels tres esportistes olímpics  que ens han deixat en aquest darrers anys.

Ha estat una senzilla cerimònia on el president del COA , Jaume Martí , ha lliurat a les seves respectives famílies una placa en record dels esportistes desapareguts (la familia d'en Esteve Tomàs no es trobaba al païs i els hi serà lliurada en l'assemblea del mes de desembre)  , l’acte a tingut  l’assistència del plenari del Comitè Olímpic Andorra ( acte seguit s’ha desenvolupat l’assemblea general ordinària de l’entitat).

Llegiu-ne més...
 
«IniciaAnterior11121314151617181920SegüentFinal»

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
 

Imatges

Pròxims esdeveniments

Especial OG 2012

Joan+Tomas+Roca+Olympics+Day+10+Shooting+7Rloo7WX4LFl.jpg