El perquè Roma no organitzà els jocs de 1908 i va ser London Imprimeix
Jocs Olímpics - Curiositats
Escrit per Jacint RISCO   
dilluns, 12 d'octubre de 2009 12:00

Roma havia estat designada pel COI com a seu dels jocs del 1908. Però, el 7 d'abril del 1907, el Vesuvi entrà en erupció. Llavors els esforços del govern italià es centraren en la reconstrucció de la ciutat de Nàpols, completament devastada pels efectes del volcà. Londres, seu de l’exposició franco-britànica, fou elegida com a reemplaçant de Roma.

Després del fracàs de les dues edicions anteriors, per fi els jocs van rebre l’atenció que es mereixien. Per aquests jocs va ésser construït l’estadi White City, amb una capacitat de 68.000 espectadors, que presenciaren la primera desfilada de les nacions participants, originària, dels jocs intercalats de 1906.
Hi hagueren diverses problemàtiques dins dels Jocs degut a la negativa dels atletes irlandesos i finlandesos de desfilar amb els colors de la bandera britànica i russa respectivament, l’absència de la bandera sueca i la negativa de l’ abanderat nord-americà de fer la reverència al rei d’Inglaterra Eduard VII. Durant la celebració dels jocs va morir el primer president del COI, el greg Demetrius Bikelas.
Participaren 22 CNO, amb 2008 atletes ( 37 dones i 1971 homes) en 110 proves. Els tiradors d’arc William i Charlotte Dod van esdevenir els primers germans que obtenien medalla. Oscar Swahn, de 60 anys d’edat, va ser l’esportista de més edat a guanyar una medalla d’or en la prova de tir al cérvol en  moviment d’un sol tret. Ray Ewry guanyà el salt d’alçada i el salt de longitud sense impuls per tercera vegada, convertint-se d’aquesta manera en la primera persona de la història olímpica a tenir vuit medalles d’or en proves individuals. L’esdeveniment que va atreure l’atenció del món sencer fou la dramàtica arribada de la marató. Després dels 42Km.de cursa, el primer corredor que entrà en l’estadi fou l’italià Dorando Pietri, però degut al cansament, caigué fins a cinc vegades i fou desqualificat per que varis oficials el portaren fins la línia d’arribada.